“Bu hafta sizleri Seiba’nın kurucularından Nazlı Ç. Azazi ve Ayşe Senem Donatan’ın da eğitmenlerinden olduğu CihangirAkademiLAB: Hikayeciler projesinden haberdar etmek istedik. Dört ay sürecek laboratuvar çalışması sonunda seyircilerle buluşacak anlatılar ortaya çıkarmayı hedefleyen projede katılımcılar 10 farklı eğitmenle bir araya gelme şansı yakalayacak. Siz de Hikayeciler’in katılımcılarından biri olmak ister misiniz?”

Kasım 2016’dan beri Cihangir Güzelleştirme Derneği’nin Cihangir’deki mekânında pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Cihangir Akademi, tiyatro ve performans alanında seminer, söyleşi, gösteri ve atölyeler düzenliyor. Şule Ateş’in küratörlüğünde laboratuvar çalışmalarının yapıldığı ve sonuçlarının paylaşıldığı bir üretim ve gösterim alanı olmayı hedefleyen Cihangir Akademi’nin ilk laboratuvar projesi, CihangirAkademiLAB: Hikayeciler Mart ayında başlayacak.

Hikâye anlatıcılığı ile gösteri sanatları arasındaki ilişki ve ‘’oyuncu – anlatıcı’’nın günümüzdeki varoluşuna odaklanan Hikâyeciler projesi, uygulama ve üretimi merkeze alıyor. 10 eğitmenle, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yürütülecek çalışmalar sonunda ortaya çıkacak anlatılar, Haziran ayındaki prova süreci sonunda, Cihangir Akademi’de sergilenecek.

Sanat yönetmenliğini Şule Ateş’in yaptığı projenin eğitim aşaması tamamlandığında, prova süreci başlayacak ve hazırlanan ‘anlatı performansları’, Cihangir Akademi’nin #anlatı programı kapsamında, Çarşamba akşamları sergilenecek. Ayrıca performansların, Haziran ayında, Cihangir’de kamusal alanda gerçekleştirilecek Hikâyeciler Festivali’nde yer almaları hedefleniyor.

Ezel Akay, Nazlı Çevik Azazi, Tiyatro BeReZe (Erkan Uyanıksoy, Elif Temuçin, Firuze Engin) Güray Dinçol, Ayşe Senem Donatan, Özlem Hemiş, Abidin Parıltı, Zerrin Yanıkkaya’nın yürütücülüğünde, uygulamalı ve kuramsal atölyelerden oluşan eğitim programı, anlatı sanatına ilişkin geniş bir çerçevede bilgi aktarmayı hedefliyor. Şubat sonu başlayıp, Haziran’da sona erecek 4 aylık program, grup çalışmalarının yanı sıra, katılımcı / oyuncularla bire bir çalışmayı ve ‘reji’ sürecini de içeriyor. Katılımcı olmak isteyen öğrencilere %20 indirim yapılacak.

CihangirAkademiLAB: Hikayeciler etkinliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için http://cihangirakademi.com/etkinlikler/cihangirakademilab-hikayeciler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.