Hikâye Anlatıcısının Saf Bakışı
Online Anlatıcılık Eğitimi/Pratik
Eğitmen
Toplam Eğitim Süresi
12 Hafta / 36 Saat
Pratik ve teorik çalışmaların birbiriyle harmanlandığı bu eğitimin genel çerçevesi bilimsel tutum, felsefi anlayış ve sanatsal duyarlılık ile çizilir. Eğitim sürecinin ana hedefi anlatıcı adayının kendi saf bakışını keşfetmesini sağlamaktır. Böylece masalın saf bakışı ile uyumlanan anlatıcı masalını hakkını vererek anlatabilir.
Anlatılmayı Bekleyen Hikâyeler
Online Otobiyografik Anlatı Eğitimi/Pratik
Eğitmen
Toplam Eğitim Süresi
12 Hafta / 36 Saat
“Anlatılmayı Bekleyen Hikâyeler” kendi hikâyesini yeniden keşfetmenin peşinde olan herkese açıktır. Bu eğitimde katılımcılar kendi yaşamlarına ait bir anıyı hikâyeleştirmenin tekniklerini adım adım deneyimleyecekler. Bir hikâyeyi hem profesyonel hem de kişisel yaşantılarında etkili bir biçimde anlatmanın yollarını öğrenecekler.
Hep Yuvaya Dönmek
Online Masallarla Farkındalık Atölyesi/Pratik
Eğitmen
Toplam Eğitim Süresi
5 hafta, 12.5 saat
“Hep Yuvaya Dönmek” isimli atölye çalışması, bir masalın bilgeliği aracılığıyla kendi varoluşumuzun farklı yanlarının peşine düşeceğimiz bir farkındalık çalışması. Bol bol oyun oynayıp eğleneceğimiz, dans edip şarkılar söyleyerek bedenimizle bağ kuracağımız, yazacağımız, çizeceğimiz, tanışacağımız, yakınlaşacağımız, paylaşacağımız bir buluşma.
Masalın Müziği,
Müziğin Masalı
Online Eğitim/Pratik
Eğitmen
Toplam Eğitim Süresi
3 saat
Bu atölyede hep birlikte; sesin ve sözün en önemli yapıtaşı olan ritimle tanışacak ve ritimli oyunlar oynayacağız. Ritimle can bulmuş tekerlemelerin ve ritmin melodiyle can bulmuş hali olan müziğin masallarla olan bütünsel bağını araştıracağız. Eğitim süresince ritim ve müziğin masallar içerisindeki yeri, özellikleri ve masala uygun şarkının yazılması ve bestelenmesi üzerine çalışacağız.
Jung Psikolojine Giriş, Masallar Ve Arketipler
Online/ Teorik
Eğitmen
Toplam Eğitim Süresi
8 hafta, 16 saat
Bu atölye çalışmasının amacı, Jung’un teorisi ile masallarda kullanılan arketipsel motiflerin ve sembollerin psikolojik bağlamda nasıl okunması gerektiğini, neleri temsil ettiklerini, kendimizi anlamamıza nasıl katkıda bulunduklarını incelemektir. Carl Gustav Jung’un psikolojik kavramlarını ana hatlarıyla ele alıp bir başlangıç çalışması herkese açıktır.
Masallar, Arketipler, Semboller
Online/ Teorik
Eğitmen
Toplam Eğitim Süresi
5 hafta, 10 saat
Bu eğitimde, Jung’un arketip teorisi bağlamında masallarda izdüşümü olan arketipsel sembolleri uygulamalı olarak inceleyeceğiz. Atölyede; masallarda arketipsel sembollerin yorumlanması ve Jung psikolojisi ile ilişkilendirilmesi üzerine çalışmalar yapan özellikle Marie-Louise von Franz, Erich Neumann, Barbarah Hannah, Prf. Dr. Verena Kast ve diğer Jungçu yazar ve psikologların görüşleri katılımcılarla paylaşacağız.
Yeni Çağın Masalcısı İhsan Oktay Anar
Online/ Teorik
Eğitmen
Toplam Eğitim Süresi
4 hafta, 8 saat
Bu atölyede kadim temsil türlerinden masalları ve meselleri hikayelemesinin ana omurgası haline getiren İhsan Oktay’ın Puslu Kıtalar Atlası romanını edineceğimiz yeni bakış açısıyla okuyacağız.
SEİBA 2015 yılının Ağustos ayında; Anadolu topraklarının kadim kültürünü ve anlatı geleneklerini canlandırmak, bu kültürü modern bir yorum ile çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına karşılık gelecek şekilde yorumlamak, nihayetinde ülkemizde ve dünyada modern Anadolu anlatı kültürünü tanıtmak misyonu ile kuruldu.
SEİBA BLOG
Avrupa Hikaye Anlatıcılığı Federasyonu(FEST) destekli, İstanbul İl Milli Eğitim’e bağlı öğretmenlerle gerçekleştirilen “Hikaye Anlatıcılığı” projesi2 Ekim 2019 - 9:57 am
ÇEKİRDEKTEN ÇIKAN BİR YOL HİKAYESİ24 Temmuz 2018 - 10:35 am
Anlatıcı Ruth Kirkpatrick ile tanışın…24 Nisan 2018 - 9:08 am
Hikâyemizi Yeniden Yazmak Bizim Elimizde6 Şubat 2018 - 11:55 am