Hikâye Anlatıcısının Saf Bakışı
Online Anlatıcılık Eğitimi/Pratik
Eğitmen
Toplam Eğitim Süresi
12 Hafta / 36 Saat
Pratik ve teorik çalışmaların birbiriyle harmanlandığı bu eğitimin genel çerçevesi bilimsel tutum, felsefi anlayış ve sanatsal duyarlılık ile çizilir. Eğitim sürecinin ana hedefi anlatıcı adayının kendi saf bakışını keşfetmesini sağlamaktır. Böylece masalın saf bakışı ile uyumlanan anlatıcı masalını hakkını vererek anlatabilir.
Anlatılmayı Bekleyen Hikâyeler
Online Otobiyografik Anlatı Eğitimi/Pratik
Eğitmen
Toplam Eğitim Süresi
12 Hafta / 36 Saat
“Anlatılmayı Bekleyen Hikâyeler” kendi hikâyesini yeniden keşfetmenin peşinde olan herkese açıktır. Bu eğitimde katılımcılar kendi yaşamlarına ait bir anıyı hikâyeleştirmenin tekniklerini adım adım deneyimleyecekler. Bir hikâyeyi hem profesyonel hem de kişisel yaşantılarında etkili bir biçimde anlatmanın yollarını öğrenecekler.
Hep Yuvaya Dönmek
Online Masallarla Farkındalık Atölyesi/Pratik
Eğitmen
Toplam Eğitim Süresi
5 hafta, 12.5 saat
“Hep Yuvaya Dönmek” isimli atölye çalışması, bir masalın bilgeliği aracılığıyla kendi varoluşumuzun farklı yanlarının peşine düşeceğimiz bir farkındalık çalışması. Bol bol oyun oynayıp eğleneceğimiz, dans edip şarkılar söyleyerek bedenimizle bağ kuracağımız, yazacağımız, çizeceğimiz, tanışacağımız, yakınlaşacağımız, paylaşacağımız bir buluşma.
Sembollerin Dilinden Masallar
Online Eğitim/Pratik
Eğitmen
Demet Kılıç
Toplam Eğitim Süresi
9 saat
“ARTIK ELİNDE MİTOLOJİNİN ANAHTARI VAR. RUHUN TÜM KAPILARINI AÇMAKTA ÖZGÜRSÜN”
Jung’un bu sözünden ilham alarak masal ve mitlerin izinde insan ruhunun gizemlerine bir yolculuğa çıkıyoruz. İç dünyamıza bir kapı aralayacağımız bu yolculukta kadim masallar ve mitler bize rehberlik edecek.
Bilinçdışının gizemli ülkesine adım atarak orada biz bekleyen maceralara atılmak üzere bir araya gelecek ve bir masalın dünyasına girerek sembollerin anlamlarını birlikte açacağız.
Masallarla Öğreniyorum
Online/ Teorik
Eğitmen
Şeyda Çevik
Toplam Eğitim Süresi
7 hafta, 21 saat
Bu eğitim; hikâye/masal anlatıcılığına ilgi duyan, hikâyelerin gücüne inanan, hikâye anlatıcılığı tekniklerini sınıf ortamlarında uygulamak isteyen tüm öğretmenlere açıktır. Eğitime katılmak için daha önce anlatıcılık eğitimi almış olmanız gerekmez.
Masallarla Öğreniyorum eğitimi, haftada bir gün, 3 saatlik online buluşmalar şeklinde planlanmış, toplamda 21 saat sürecek olan bir programdır. Eğitimi, Sınıf Öğretmeni ve Hikâye Anlatıcısı Şeyda Çevik yürütülecektir.
Hikâyeleştir-Me
Online/ Teorik
Eğitmen
Ayşıl Gül Tokcan
Toplam Eğitim Süresi
8 hafta, 16 saat
Bu eğitimde, Jung’un arketip teorisi bağlamında masallarda izdüşümü olan arketipsel sembolleri uygulamalı olarak inceleyeceğiz. Atölyede; masallarda arketipsel sembollerin yorumlanması ve Jung psikolojisi ile ilişkilendirilmesi üzerine çalışmalar yapan özellikle Marie-Louise von Franz, Erich Neumann, Barbarah Hannah, Prf. Dr. Verena Kast ve diğer Jungçu yazar ve psikologların görüşleri katılımcılarla paylaşacağız.
İçe Dönüş Yolculukları
Online/ Teorik
Eğitmen
Roza Erdem & Nazlı Çevik Azazi
Toplam Eğitim Süresi
2.5 Saatlik Buluşma
Toprağa düşmüş bir tohum hayal edin. Tohumun yeşermesi ve kök salabilmesi için toprağın, tohumun ihtiyaç duyduğu besinleri barındırıyor olması gerekir. Lakin her şey de toprak ya da dış koşullara bağlı değildir. Tohum da içinde büyümek ve kök salmak arzusu duymalı; henüz kendi içine kapalı minik bir dünyayken açılıp serpilmenin, bir evren olmanın hayalini kurmalıdır. Tıpkı yaratıcılığımız gibi. Her birimizin doğuştan getirdiğimiz potansiyelimiz olan yaratıcılığımızı gerçekleştirme arzumuz uygun koşullarla buluşabildiğinde -hayatımızı yaşayış biçimimizden üretimlerimize- her şey bambaşka anlam ve varlık buluyor. Kendi içine kapalı küçük dünyamız, uçsuz bucaksız bir evrene dönüşüyor.
Atölye çalışması, hayatında masalların ve hikâyelerin getireceği zenginliğe ve bilgeliği
alan açmak, yaratıcılığını harekete geçirmek isteyen herkese açık. Buluşmalar birbirinden bağımsız tasarlandığı için isterseniz bir tanesine isterseniz hepsine katılabilirsiniz.
SEİBA 2015 yılının Ağustos ayında; Anadolu topraklarının kadim kültürünü ve anlatı geleneklerini canlandırmak, bu kültürü modern bir yorum ile çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına karşılık gelecek şekilde yorumlamak, nihayetinde ülkemizde ve dünyada modern Anadolu anlatı kültürünü tanıtmak misyonu ile kuruldu.
SEİBA BLOG
- Avrupa Hikaye Anlatıcılığı Federasyonu(FEST) destekli, İstanbul İl Milli Eğitim’e bağlı öğretmenlerle gerçekleştirilen “Hikaye Anlatıcılığı” projesi2 Ekim 2019 - 9:57 am
- ÇEKİRDEKTEN ÇIKAN BİR YOL HİKAYESİ24 Temmuz 2018 - 10:35 am
- Anlatıcı Ruth Kirkpatrick ile tanışın…24 Nisan 2018 - 9:08 am
- Hikâyemizi Yeniden Yazmak Bizim Elimizde6 Şubat 2018 - 11:55 am